19 Nis 2014

ÇİÇEK EKMEK








MALZEMELER
4 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı oda ısısında yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
Un elenir ortası açılıp yaşmaya unun ortasına  ufalanır,ılık su, yoğurt suyu  ve süt ilave edilerek parmak uçlarımızla maya eritilir,un yavaş yavaş yavaş çekilir mayayla tuzu temas ettirmeden tuz katılır,kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur,5 dakika dinlendirilip,12 eşit  parçaya bölünür.Kelepçeli kek kalıbı tere yağ ile yağlanır. Tere yağ eritilip ılınır.Hamurların bir tanesi ayrılır ,diğerleri çay tabağı büyüklüğünde açılıp yarısı eritilen tereyağına arkalı önlü batırıp çıkartıyoruz ikinci bezeyi de aynı şekilde yarısını arkalı önlü tereyağına batırıp ilk bezenin yağsız olan kısmının üzerine gelecek şekilde  bütün bezeler bitene kadar bütün   yerleştirilip en son bezemizi açmadan kalıbın ortasına yerleştiriyoruz . Kalan yağımızı da hamurun üzerine döküp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz ortasına çörek otu kenarlarına susam döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.OKTAY USTANIN NEFİS BİR TARİFİ BİR DAHAKİ SEFERE ZEYTİN EZMELİ  CEVİZLİ VE  HAŞHAŞLI DENEYECEĞİM

2 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

Ellerinize sağlık. Geçtiğimiz yıl. Çok yağlı bir ekmek tarifi arap sitelerinin birinden alınıp bir sürü sayfada paylaşılıyordu. Ben gerçekden o kadar vıcık vıcıkyağın içinde nasıl hamuru pişirip yaptıklarına akıl erdiremiyordum. Tarifiniz için bu yüzden de ayrıca teşekkürler.

nisamla dedi ki...

nasıl güzel bir görüntü bu afiyet olsun elinize sağlık sevgiler