30 Kas 2014

KATMER POĞAÇANIN TARİFİYLE


MALZEMELER
1su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
20 gr yaşmaya 1 yumurta (sarısı üzerine beyazı içine koyacağımız peynire )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
ARASINA SÜRMEK İÇİN
75 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
İçine koymak için100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI
Maya çok az ılık suyla eritilecek Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapılıcak. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayrılacak Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağ veya margarin ince bir tabaka halinde sürülecek . Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayıp. En üsttekine yağ sürülmeyecek. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütüp istediğimiz büyüklükte kareler kesip, arasına peyniri yumurta akıyla karıştırıp koyarak üçken (bastırmadan) kapatıyoruz 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilecek

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Harika ellerinize sağlık Ergül hanım.
Jale

nursevincelezzetler dedi ki...

çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. süper eskinin sana börekleri gibi.

Deniz Güneş dedi ki...

böyle üçgen üçgen bir poğaça yapmıştım epey zaman evvel onu hatırlattın bana ablacım..,
Ellerine emeklerine sağlık..